De Kinderkamer Eindhoven
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven
Telefoon 040 – 239 13 10
E-mail: eindhoven@dekinderkamer.nl

 

 

Muriël werkt sinds 2007 bij De Kinderkamer. Zij is werkzaam als Manager Kinderopvang Pedagogiek. Deze functie wordt 2 dagen per week vervult binnen de locatie in Eindhoven en 2 dagen per week binnen de locatie in Geldrop. Binnen beide vestigingen is zij ook contactpersoon en aanspreekpunt voor de ouders en pedagogisch medewerkers. Vanaf 2019 mocht zij ook de functie Pedagogisch coach / beleidsmedewerker vervullen. Zij wordt ondersteund in haar taken door twee Pedagogisch Medewerkers Plus, Angelica en Fiona.

 

De locatie

De Kinderkamer Eindhoven ligt op het terrein van het Catharina-ziekenhuis, waar het op een perceel van ruim 4.500 m2 een eigen pand heeft mogen realiseren. Ideaal is de centrale ligging, vlakbij belangrijke aanrijroutes.

Bij binnenkomst in het moderne gebouw valt direct de ruimtelijke uitstraling op. Er is een grote centrale speelhal met aangrenzend een uitdagende, afgeschermde ballenbak. Ook de groepsruimten zijn royaal. Het gehele verblijf is gezellig ingericht, waardoor er een huiselijke sfeer ontstaat. Aan de achterzijde bevindt zich een grote tuin, waar de kinderen vaak spelen.

Kinderen kunnen vanaf 6 weken terecht, totdat ze naar de brugklas gaan.

 

Activiteiten

Er wordt veel met de kinderen gewandeld in de bolderkarren. Altijd leuk zijn de uitstapjes naar de vlakbij gelegen speeltuin, de kinderboerderij en de eendjesvijver. De peuters genieten van de bezoekjes aan de opa’s en de oma’s van meerdere nabij gelegen verzorgingshuizen.

Regelmatig staan er thema’s centraal waarop diverse activiteiten worden afgestemd.