Voor elke leeftijd een heel eigen groep

De kinderen kunnen, afhankelijk van ieder kind, twee groepen doorlopen:
1. Jongste kinderen
2. Oudste kinderen

De twee groepen zijn heel verschillend, zodat ze goed bij de leeftijd maar ook bij een kind persoonlijk passen.

Veel keus en uitdaging voor de jongsten

Voor deze kinderen van het bso-huis heeft de kinderkamer diverse speelkamers.

Na school is er eerst tijd waarin ze samen iets eten en drinken, even bijkomen van school en vertellen over hun belevenissen van die dag. Daarna kunnen de kinderen diverse speelkamers bezoeken, waaronder atelier, lego, playmobil, poppen, barbie en bibliotheek of lekker buiten spelen. We bieden in elk geval een creatieve en een sportieve activiteit.


 

Meer verantwoordelijkheid voor de oudsten

Voor de aankomende tieners vormt een gedeelte van het bso-huis een mooie voorzet voor de stap naar het voortgezet onderwijs. Zij worden opgevangen in een heus tienerhonk, een ruimte waar je kunt poolen, dansen, je eigen muziekcomputer en videoclips op de muur. Een potje tafeltennis, maar ook een heerlijke plek om lekker even te chillen. Natuurlijk kunnen zij ook heerlijk buiten spelen, om daar op avontuur te gaan.


Activiteiten en vrijheid met structuur

Maar het BSO-Huis van De Kinderkamer is meer dan alleen een aangepast BSO-concept. Kinderen worden steeds zelfbewuster en zijn al behoorlijk zelfstandig. Vaak weten ze precies wat ze willen. Autoriteit is minder vanzelfsprekend, maar toch is er nog veel behoefte aan structuur en warmte. De Kinderkamer speelt daarop in door diverse activiteiten aan te bieden en hen de vrijheid te geven er zelf het beste uit te halen. Elke dag is anders.
 


Tegelijkertijd heeft elke dag ook nieuwe leerelementen. Want het BSO-Huis van De Kinderkamer is niet alleen een opvangplek, maar staat als concept ook voor opvoedkundige en ontwikkelingsthema’s. Denk aan zelfstandig worden, verantwoordelijkheid nemen, bewegen, creeren, verdiepen, leren, meedenken en groeien. Dat gebeurt in de vorm van spel en ontspanning, maar kan net zo goed betekenen dat uw kind bij ons huiswerk maakt. Altijd in een enthousiaste omgeving waar zorg, deskundigheid en aandacht een geheel vormen. Als een tweede thuis. Want De Kinderkamer voelt zich verantwoordelijk en helpt mee bij het opvoeden van uw kind.


Vervoer

De kinderen worden bij voorschoolse opvang naar school gebracht en bij naschoolse opvang door ons opgehaald, bij voorkeur in de klas zodat we van de leerkracht vernemen hoe de schooldag is verlopen. Het ophalen van uw kind gebeurt te voet, met de fietskar, de auto van de kinderkamer of per taxi. Wanneer uw kind gebracht of gehaald wordt per taxi, dan is daar altijd een medewerker van de kinderkamer bij aanwezig. Onze eigen auto’s zijn voorzien van gecertificeerde autostoelen.

Tijdens het ophalen is het belangrijk dat wij herkenbaar zijn, daarom zijn onze fietskarren en onze auto’s geheel in stijl van de kinderkamer. Daarnaast zien de kinderen ons al van ver... Onze paraplu’s steken uit boven de massa en zo worden we gezien.