Gezondheid

De Kinderkamer wil een kind graag een gezonde omgeving bieden. Gezondheid vormt dan ook een belangrijk uitgangspunt bij de inrichting van de ruimtes, de voeding, de activiteiten en de regels en protocollen die we hanteren.

 

Omgeving

De omgeving waarin we de kinderen opvangen, is schoon en opgeruimd. Waar nodig zijn de ruimtes voorzien van luchttoevoerinstallaties. We houden rekening met de lichtinval en de sterkte van het kunstlicht, vooral voor de baby’s, die immers veel omhoog kijken. Alle groepen hebben aparte slaapkamers en ieder kind slaapt in een eigen bedje met schone lakens en in een eigen pyjama. De knuffelbeesten staan allemaal op lijsten en worden om de week gewassen. Komt u De Kinderkamer bezoeken, dan krijgt u van ons overschoenen aan (met slecht weer) zodat u geen vuil van de straat mee naar binnen kunt nemen. Een groot deel van het leven van kinderen speelt zich immers af op de vloer.

 

Voeding

Binnen De Kinderkamer is ons voedingsbeleid afgestemd op de richtlijnen van het voedingscentrum.


De Kinderkamer besteedt veel aandacht aan voeding, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De baby’s krijgen in overleg met de ouders de voeding die zij wensen. De Kinderkamer biedt Kruidvat voeding aan qua flesvoeding in Aventflessen, met verschillende soort spenen. Ouders mogen ook altijd eigen voeding of een eigen fles meenemen, voorzien van naam. De kindjes krijgen vers fruit(hap) in de ochtend en boterhammen tijdens de lunch. Binnen De Kinderkamer volgen wij de adviezen en richtlijnen van het Voedingscentrum op wat betreft hoeveelheden voeding en wat voor soort broodbeleg er gezond is voor kinderen. ’s Middags krijgen de kinderen een rijstwafel / groentes (rauwkost) en aan het einde van de dag nog een soepstengel te eten. Ook zullen wij kinderen stimuleren om voldoende te drinken. Als een kind 12 maanden is krijgt de ouder de keuze over te stappen op gewone melk of diksap, roosvicee ( erg verdund) of water. (Ouders mogen eventueel ook eigen opvolgmelk meenemen, mogen zij dit nog wensen). Naar mate kinderen ouder worden krijgen zij erg verdunde aanmaaklimonade. Binnen De Kinderkamer bieden we, als ouders dit wensen,  als extra service vers bereide ontbijt -en avondmaaltijden aan voor kinderen die al voor 7.30 uur komen spelen of na 18.00 uur worden opgehaald.

  

 

Traktaties

Binnen De Kinderkamer staan wij graag stil bij de verjaardagen van kinderen. Dit is een belangrijke dag voor een kind en de ouders en dit willen we dus ook goed vieren met de kinderen in de groep. Wel vragen we nadrukkelijk aan ouders om de traktatie gezond te houden. Mocht er toch een "ongezonde" traktatie meegegeven worden aan een kind, dan is dat niet erg, maar zullen we na het uitdelen, deze traktatie mee naar huis geven aan de kinderen. Zo kunnen de ouders zelf bepalen of het kind en wanneer het kind deze traktatie mag hebben. De pedagogisch medewerkers binnen De Kinderkamer zullen ook alleen gezonde traktaties geven aan de kinderen met hun eigen verjaardagsfeestjes binnen de groep.

 

EHBO

De locatiemanager en de administratief medewerker zijn in het bezit van een EHBO-diploma en de pedagogisch medewerkers volgen ieder jaar een Kinder-EHBO cursus. We gaan zeer zorgvuldig om met ziektes en zijn erop gespitst vroegtijdig problemen te herkennen.

 

De voorbeelden hierboven zijn maar een greep uit de vele voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen die De Kinderkamer hanteert met het oog op de gezondheid van de kinderen. Wilt u meer weten over bepaalde aspecten, dan vertellen we u daar graag over.