De Kinderkamer

Kinderopvang is een zaak van vertrouwen. Daarom is goede samenwerking met de ouders heel belangrijk. Wij willen op een enthousiaste, verantwoorde en positieve manier zorgen voor de opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar. Vooropstaat dat kinderen een leuke tijd bij ons hebben. Kinderen moeten heerlijk kunnen spelen (zowel binnen als buiten), eten en slapen. Natuurlijk wordt er veel gelachen. Maar verdrietig zijn hoort er ook bij. Kortom: kinderen mogen bij ons altijd zichzelf zijn.

In De Kinderkamer is de sfeer huiselijk en gezellig. Uiteraard zorgen we voor veel leuke activiteiten. Wat dacht u van: samen koekjes bakken, voorleesuurtjes, torens bouwen van blokken of een duik in de ballenbak? Of van de aparte speelhoekjes, zoals een poppenhoek, bouwhoek en blokkenhoek? De kinderen kunnen kleien, tekenen, samen liedjes zingen. Maar ook gezellig samen eten, zelf een puzzel maken, heerlijk buiten spelen, noem maar op! Voor de kleintjes zijn er uiteraard bedjes om een middagslaapje te doen. Baby’s kunnen bij ons heerlijk rondkruipen en uiteraard is er altijd tijd om lekker op schoot te zitten en zijn er volop knuffelmomenten. Voor alle leeftijden is er wat te doen. De Kinderkamers zijn ruim 12 uur per dag geopend tussen 06.45 en 19.00 uur. De minimum afname voor dagopvang is twee dagdelen.
 


De eerste vestiging is in 2001 geopend in Eindhoven, maar de naam De Kinderkamer is pas in 2004 geboren. Het idee om een nieuwe kinderopvangorganisatie te starten komt voort uit de wens en de vraag van ouders naar kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.

De Kinderkamer is een particulier initiatief dat beantwoordt aan de vraag van ouders en medewerkers. Om kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te kunnen bieden, is één concept ontwikkeld, dat op pedagogische vuistregels gestoeld is en binnen beide locaties van De Kinderkamer hetzelfde is. Op onze website wordt ingegaan op alle aspecten van De Kinderkamer, zoals het concept, het beleid, de personele bezetting, de wetgeving, de accommodatie en de inrichting.